Monday, March 21, 2011

HoT aiR BaLLoOn FiesTa 2011

Jumaat malam lepas, en hubby ade pesan “esok kita bangun awal pagi ye.. abg nak bawak pi 1 tempat” dalam hati, aku pun dah xcited giler..wah, nk kemane ek?? Surprise……

Rupa-rupanya en hubby nak bawak kami pi Putrajaya tgk belon panas.. klu ade peluang, nk gak naik belon tuh.. otw nk pi kami singgah makan dulu..terus makan berat walaupun baru kul 11 pagi. Saje lengah-lengahkan masa sebab hujan lebat. sampai di Putrajaya dah tengahari. Ramai sgt org..parking pun susah. Berapa kali pusing baru dapat parking. Takpe lah, lagi pun amsyar tido dgn lenanya kat dlm car seat.

Elok je kami masuk kawasan putrajaya, jln sume kering.. tapi awan nampak mendung sikit. Maknanya kat putrajaya lum hujan lagi. Dan bila2 masa je hujan boleh turun..tp jgn la hujan.. kami baru nak ronda-ronda nih..

Suasana kat sana memang meriah..dah nama pun pesta belon...so macam2 jenis belon ade di jual.. bleh juling mate tgk..game pun banyak disediakan..cume bayar je..

Aku pun beli kan lah amsyar belon mickey..eh, belon ke nih?? Hik hik hik...

tapi sayangnya kami x dpt tgk hot balloon pun..khabarnya petang dlm kul 5.30pm baru belon2 tu dinaikkan.. tiket pun dan sold out..walau pun masih tengahari, dah ramai yang beratur tunggu turn.. mmm..x dpt merase lah nk naik belon panas nih... x pe..mgkin len kali...

Pastu kami beredar ke tempat Cruise Tasik..  ingat nak naik, tapi memandangkan cuaca tak berapa elok, kami batalkan niat..mungkin lain kali je lah..

Harga pun bleh tahan..

            Dondang sayang perahu :
                        Mykad Ticket Price      : Adult – RM 20/person
                                                              Child – RM 12/person

                        Standard Ticket Price : Adult – RM 40/person
                                                              Child – RM 26/person

           
            Sightseeing passenger cruise :
                        Mykad Ticket Price      : Adult – RM 30/person
                                                              Child – RM 20/person

                        Standard Ticket Price : Adult – RM 50/person
                                                              Child – RM 35/person

Sebaik kami beredar dari Putrajaya, hujan lebat pun membasahi bumi…


beli 1 untuk amsyar...mickey


meriah sgt...bola angin..


ni tanglong klu x silap la..


ni lah guide line utk kami menuju ke tmpt festival tuh..


amsyar yg masih dlm mood tido..tp happy dpt belon mickey


saje amik gmbar kat sini coz viewnye channntikk sgt..


cam dak beso jerk..


ngn daddy kt cruise tasik..


2 comments:

eB ezrin said...

eh biler nih?
alahai.... lepas lagi nk tgk belon... hu2

uMie daNish said...

alaaa ciannyer... sy pun x tau...tp en hubby yg bg tahu...
xpelah, next year leh p...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...