Thursday, April 7, 2011

caTatan diaRiKu~~~seJak kEbeLakangAn iNi

mmm...  semenjak 2 menjak ni aku tersgtlah letih dan tention.. terlalu banyak perkara yang terjadi dan yg perlu aku lalui.. semuanya perlu diselesaikan dgn segera.. rase nk pi bercuti jek..

perkara yg paling dekat adalah nak pindah rumah. penatnye.. kan best klu aku hanya perlu bawa diri je ke rumah baru dan tak perlu pk kan barang2.. bulan 6 plak aku dah nak bersalin. bulan 6 jugak en hubby kene pi BTN (persediaan sebelum ke luar negara). dan en hubby kene settlekan sume hal nak sambung blaja ni sebelum bln 9. itu sume yg besar2 dan yg nampak di mata.. yg tak nampak ni, (setiap hujung minggu en hubby kene ke sana ke mari menguruskan pelbagai perkara) memang betul2 menuntut kesabaran.. itu lum kire function mlm2 yg en hubby kene hadiri.. tinggallah aku ngn amsyar berdua di rumah. kadang2 je kami ikut en hubby, tgk keadaan, tempat dan masa..

amsyar time 5 bln.. tgh pilik nak oder air apa....


en hubby plak semakin busy busy dan busy..aku cuba faham keadaan die. die kene selesaikan banyak perkara sebelum die sambung belaja..semua kene settle dalam tahun ni jugak.. aku tahu die juga tertekan. paling kesian bila tgk amsyar..die tak faham apa2 lagi..yg die tahu main main dan main.. sebab tu sedaya upaya kami cuba luangkan masa untuk bermain bersama die...


amsyar setahun ngn daddy..suke main air..


nak tak nak, aku kene berkorban dan bersabar ngn apa yg berlaku sekarang ni. aku pasti ini semua untuk kebaikan keluarga kami pada masa akan datang.. tak kan kita nak berada di takuk lama je kan?? mesti lah kita nak kan perubahan dalam diri, keluarga dan kehidupan kita.. dan untuk capai semua tuh, aku perlu pertaruhkan pengorbanan dan kesabaran..

5 comments:

iza said...

salam umie danish,
dugaan tuk ke arah yg lebih baik.berbaloi kalu kite tempoh.xpe. kesabaran selalu berakhir dgn kebahagiaan.insyaAllah.

uMie daNish said...

thankx kak iza.. tul tuh.. tapi dugaan tu sgt berat.. kadang2 jd stress sgt.. tp bila pk bende ni tak lama dan untuk kebaikan, saya pendam dan sabar je.. nak melaluinya sebelum tiba kebahagiaan adalah 1 perkara yg amat sukar.. moga Allah SWT beri kekuatan pada sy..

..::sUTerA MaYa::.. said...

sabar ea kak molly.. sbnarnya ad da pindah seroja ke lum?? sy x sure... kak molly kan penyabar orgnya... insyaALLAH kak molly ngan abg joe akan senang di masa hdapan..insyaALLAH...

~~zAnAfAhMi~~ said...

bukan senang nak senang, nmpk mcm senang tapi hakikatnya? hehe...tambah pening dgn akak ni ye, sabar je la, awak muda lg...

uMie daNish said...

dah pindah ahad aritu..sib baik ramai yang membantu..thanks 2 sume adik2 GP yang bersusah payah..rase xnk lalui lg pengalaman pindah rumah ni..tp apa yg pasti, pengalaman ni akan sy lalui lg tak lama lg.. aduhh...tak leh nak elak..

betul tu..bukan senang nak senang..dan sebab masih mude dan masih mentah la sy rase dugaan ni terlalu berat untuk di tanggung.. orang yg nampak x sama rasenye dgn apa yang org kene lalui...apa pun, sy perlukan sokongan orang sekeliling....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...